Keblinger

Keblinger

Dia 13. CAMÍ A PUSHKAR (11 de gener de 2015)

| dissabte, 17 de gener del 2015
Blogger: Núria

Avui és un dia de carretera, molta carretera, fins arribar a Pushkar una ciutat sagrada pels hinduistes.
En realitat, no en som conscients que serà tan llarg, i per això ens entretenim molts estona a Chittorgarh, una parada a mig camí. Chittorgargh és el fort més gran del Rajastan. Hi ha moltes terres cultivables dins de les muralles, amb més de set arcs d’entrada, moltes palaus en ruines i desenes de temples. Ens hi passegem tranquil·lament acompanyats d’en Deepak. Llegim que aquest fort ha viscut molt de patiment, diferents setges, saquejos... I que quan els homes han sortit a batalles que ja sabien perdudes, les dones dins de la fortalesa s’han suïcidat massivament. Fem fotos, comentem com se sent tota aquesta història tan catastròfica... i anem a dinar.















De nou ens hi entretenim molt –i fins i tot fem postres!-.
Quan, passades les tres de la tarda, el conductor ens diu que falten unes sis hores per arribar a Pushkar, on passarem la nit, no ens ho creiem. I ens resulta inexplicable perquè s’hi tarda tant: la carretera d’avui és una autopista i força recta. I en tot el dia hem fet només 308 kilòmetres. Tantes hores calen?
El que sí és cert és que és una ruta molt transitada, sobretot per camions: connecta Mumbai (o Bombay, com va populartizar Mecano) amb Delhi. I tota la regió és força industrial.

És molt entretingut –aquí i a totes les carreteres que hem vist fins ara- mirar els camions. Van molt decorats: amb pintures, adhesius, penjolls... de colors vius i amb tocs brillants. Al darrera, a part, quasi tots hi porten ben pintada la inscripció “HORN PLEASE”. O sigui: “Sisplau, toqueu el clàxon”, donant clar permís als que venen darrere a avisar quan volen avançar.





Arribem a Pushkar ben entrada la nit. Però, tot i la foscor, podem notar que estem allotjats en un autèntic palauet. Per fora és preciós, té piscina, glorietes, jardins... i perdins també està molt decorat, amb les parets pintades, mobles de fusta precisos, llits de majarajà...
(Demà al matí descobrirem que les vistes des dels nostres tres balconets també són impressionants.)

Bona nit! 



0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

 

Copyright © 2010 Viatge a l'Índia 2015